Please view this webpage in landscape mode ×

Above Ground Level, Lounge at BIAL (Domestic)

The Lounge is located in the Domestic Departure area on the mezzanine floor. It is above the retail area and is approached by an escalator and a glass lift. The shape of the lounge is irregularly linear, with a glass railing on one side overlooking the retail area.
Bengalaru is the “garden city”, hence there is a large amount of greenery. The back-lit “Tree Pods” visually anchor the otherwise unstructured space. These structural pods intercept the main terminal ceiling and lighting. The lit tree pods, the floor lamps provide accent lighting and a cosier feel to the space, which is equally suited to the dining and relaxation atmosphere.
The plan is free-flowing and seemingly irregular; it follows the form of the tree pods, the planters and a water body. At the far end is the open kitchen planned in an unconventional circular shape. The seating is a balanced mix of single sofas, tables and chairs, curved sofas, bar stools and seating pods. The colours are vibrant almost Indian in feel and texture.
One wall is cladded in rough great granite which is abundantly available in Bengaluru, It has a lit slot with the “Ramayan” pictorially depicted. Temple columns are replicated in fibreglass blend seamlessly with the texture of the granite cladding.

Location: Bengaluru, India

  • slide 1
  • slide 2
  • slide 3
  • slide 1
  • slide 2
  • slide 3
  • slide 1
  • slide 2
  • slide 3
  • slide 1
  • slide 2
  • slide 3
  • slide 1
  • slide 2
  • slide 3
  • slide 1
  • slide 2
  • slide 3
  • slide 1
  • slide 2
  • slide 3
  • slide 2
  • slide 3
  • slide 1
  • slide 2
  • slide 1
  • slide 2
  • slide 3